Italija nudi pomoć u evakuaciji državljana Srbije sa kruzera

Izvor: RTS, 19.Feb.2020, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija nudi pomoć u evakuaciji državljana Srbije sa kruzera

Dvoje državljana Srbije, koji se nalaze na brodu "Dajmond princes" u Jokohami, mogli bi da budu prebačeni u Srbiju avionom vlade Italije.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Luiđi Di Majo razmotrili su, u telefonskom razgovoru, mogućnost evakuacije državljana Srbije sa broda "Dajmond princes" u Jokohami.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Vlada Italije uputila je tokom noći avion u Japan kako bi evakuisala svoje državljane koji se nalaze na brodu. 
Luiđi Di Majo ponudio je da zajedno sa italijanskim državljanima iz Japana budu vraćeni i putnici iz Srbije koji se nalaze na brodu. 
Ambasada Srbije u Tokiju je u kontaku sa državljanima Srbije koji očekuju da u toku dana dobiju rezultate medicinskih testova i detaljna uputstva o mogućnostima napuštanja broda i daljeg putovanja. 
Dvoje državljana Srbije, koji su putnici na brodu odlučiće, nakon dobijanja rezultata pregleda, da li će se vratiti italijanskim avionom ili će potražiti drugu mogućnost za odlazak iz Japana.
Dvanaestoro državljana Srbije koji su članovi posade za sada ostaju na brodu i za njih počinje karantin tek nakon odlaska svih putnika sa broda.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije: Avion Vlade Italije možda evakuiše Srbe sa kruzera

Izvor: Blic, 19.Feb.2020

Dvoje srpskih državljana, koji se nalaze na kruzeru Dajmond Princes u Jokohami, mogli bi da budu evakuisani avionom Vlade Italije, koji je tokom noći poleteo u Japan.

Nastavak na Blic...

Razgovor Dačića i Di Maja: Srbi sa kruzera se evakuišu avionom Vlade Italije?

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2020

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i njegov italijanski kolega Luiđi Di Majo razmotrili su u telefonskom razgovoru mogućnost evakuacije naših državljana sa brodom koji je zbog virusa usidren u Jokohami Dvoje srpskih državljana, koji se nalaze na kruzeru „Dajmond princes“...

Nastavak na Večernje novosti...

Srpski državljani odbili ponudu Italije, vraćaju se komercijalnim letom

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2020

Ministarstvo spoljnih poslova upoznalo je dvoje srpskih državljana, putnika na brodu Dajmond Prinses, sa mogućnošću evakuacije specijalnim letom koji organizuje Italija, ali su oni odlučili da se u Srbiju, nakon okončanja karantina, vrate komercijalnim letom u svom aranžmanu, izjavio je danas...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.