Istraživanje: Srbija na dobrom putu

Izvor: RTS, 03.Maj.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Srbija na dobrom putu

Prema istraživanju agencije Strateški marketing sprovedenom na dan parafiranja predloga brisleskog sporazuma Beograda i Prištine, čak 60 odsto anketiranih građana podržavalo je odluku premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića koja bi dovela do bržih evropskih integracija, dok je 23 odsto takav potez smatralo prodajom nacionalnih interesa, prenosi Tanjug.

Prema najnovijem istraživanju javnog mnjenja agencije Strateški marketing polovina ispitanih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građana veruje da Srbija ide u dobrom pravcu, 33 odsto je suprotnog mišljenja, a 55 odsto njih smatra da ova vlada može da popravi stanje u zemlji, prenosi agencija Tanjug.

Prema istraživanju sprovedenom baš na dan parafiranja predloga brisleskog sporazuma Beograda i Prištine, čak 60 odsto anketiranih građana podržavalo je odluku premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića koja bi dovela do bržih evropskih integracija, dok je 23 odsto takav potez smatralo prodajom nacionalnih interesa. 

Za ulazak Srbije u EU izjasnilo se 52 odsto anketiranih, 27 je bilo protiv. Za Predlog deklaracije o ustavnoj zaštiti prava Vojvodine 45 odsto je reklo da je separatizam, a sa tom ocenom se nije složilo 32 odsto.

Sudeći prema istraživanju, koje je objavio današnji Blic, političke teme ne zanimaju čak 63 odsto ispitanih, a glavna preokupacija i najveći problem za 76 odsto je nezaposlenost. Tek potom sa 30 posto i manje slede pitanja korupcije, malih plata i penzija, Kosova, kriminala, siromaštva.

I dalje su institucije od najvećeg poverenja crkva, potom vojska, predsednik pa policija, medđ stranim državama jedino se veruje Rusiji, ubedljivo prva stranka po rejtingu je SNS koja je zdržala 43 odsto pristalica, sledi DS (17), pa SPS (13), DSS šest odsto, LDP pet odsto.

Ubedljivo Najbolje ocenjeni političar je Aleksandar Vučić (51 odsto), potom Tomislav Nikolić (38), Ivica Dačić (37 odsto) i oni su i jedini za koje je bilo više pozitivnih nego negativnih ocena.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.