Hoćemo najbolje odnose sa Hrvatskom, ali…

Izvor: Mondo, 03.Feb.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hoćemo najbolje odnose sa Hrvatskom, ali…"

Sa Hrvatskom želimo da razvijamo najbolje moguće odnose, ali ne po cenu da im oprostimo i zaboravimo genocid koji je počinjen tokom NDH, poručio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Foto: BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE/SasaMatic/MO

Dačić je ponovio da bi Hrvatska trebalo među prvima da se pokloni žrtvama genocida u Jasenovcu umesto što traži izvinjenje i šalje protestne note. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Treba da im se izvinjavao što je NDH poklala naš narod?", zapitao je Dačić govoreći o nedavno održanoj izložbi "Jasenovac-pravo na nezaborav" u sedištu UN u Njujorku, nakon čega je Srbiji upućena protestna nota.

Istakao je da su koncentracioni logori u Nezavisnoj državi Hrvatskoj bili jedini u tom sistem kojim nisu rukovodili nacisti već hrvatske ustaše.

Vučić: Razgovori u Hrvatskoj biće teški i lekoviti

"Nisu ubijali ljude u gasnim komorama nego lično takmičeći se ko će više da zakolje Srba, Jevreja i Roma, ubijajući pred očima roditelja njihovu decu, otkidajući im glave i drugo. Na izložbi u UN je mogao da se vidi i specijalni nož koji je izmišljen da bi se klali Srbi, koji se zvao Srbosjek", naveo je Dačić.

Dačić je rekao da i danas u Nemačkoj postoji ta firma i radi koja je izrađivala taj nož.

"I danas posle svega, umesto da Hrvatska ćuti i da se pokloni žrtvama genocida, oni šalju protestne note, treba da im se izvinjavamo što su poklali naš narod. To se nikada neće desiti", rekao je Dačić.

Grabar Kitarović: Dosta verbalnog rata

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.