Hitno suzbiti nelegalnu trgovinu

Izvor: B92, 22.Okt.2013, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitno suzbiti nelegalnu trgovinu

Beograd -- Vlada se zalaže se za hitnu akciju nadležnih na suzbijanju nelegalne trgovine akciznim proizvodima i primenu propisa za poslovanje naftne i duvanske industrije.

Vlada Srbije zalaže se za hitnu akciju nadležnih organa na suzbijanju nelegalne trgovine akciznim proizvodima i doslednu primenu postojećih propisa koji regulišu poslovanje naftne i duvanske industrije, zaključeno je na današnjem sastanku najviših predstavnika vlade sa predstavnicima tih industrija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na sastanku na kome su učestvovali premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija Lazar Krstić, ocenjeno je da treba poboljšati sistem kontrole i koordinaciju carine, poreske uprave, tržišne inspekcije, Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštava kako bi se suzbila siva ekonomija i zaštitilo tržište.

Ukazano je da kod nelegalnog prometa akciznih proizvoda postoje elementi organizovanog kriminala.

Na sastanku je iznet podatak da zbog ilegalnog prometa akciznih proizvoda iz oblasti naftne i duvanske industrije državni budžet Srbije godišnje gubi oko 300 miliona evra, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

"Interes Vlade je da se iskoreni siva ekonomija i ilegalna trgovina i da kompanije posluju na regularnom tržištu. Nadležne institucije će preduzeti snažnu i koordiniranu akciju pojačane kontrole i izmene propisa kako bi se pooštrila kaznena politika i dosledno sprovodile zakonske odredbe", istakao je Dačić u razgovoru sa predstavnicima naftne i duvanske industrije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić, Dačić i Krstić sa vrhom naftne i duvanske industrije

Izvor: Kurir, 22.Okt.2013

Nadležne institucije će preduzeti snažnu i koordiniranu akciju pojačane kontrole i izmene propisa kako bi se pooštrila kaznena politika i dosledno sprovodile zakonske odredbe, istakao je Ivica Dačić..BEOGRAD - Vlada Srbije zalaže se za hitnu akciju nadležnih organa na suzbijanju nelegalne trgovine...

Nastavak na Kurir...

Vlada za hitnu akciju protiv sive ekonomije

Izvor: RTS, 22.Okt.2013

Premijer Ivica Dačić, vicepremijer Aleksandar Vučić i ministar finansija Lazar Krstić sastali se sa predstavnicima naftne i duvanske industrije. Posle sastanka saopšteno da Vlada Srbije zahteva hitnu akciju nadležnih organa kako bi se suzbila siva ekonomija i zaštitilo tržište...Vlada Srbije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.