Greminger: Važno je da Srbija nastavi sa reformama

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greminger: Važno je da Srbija nastavi sa reformama

Generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger završio je dvodnevnu posetu Srbiji gde je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem, predstavnicima opozicije, civilnog društva i medija, navedeno je u saopštenju OEBS-a.
Tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Greminger je istakao da je Srbija postigla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << znatan napredak na njenom programu reformi.

Važno je da zemlja nastavi reformski put, naveo je Greminger i dodao da Srbija ne treba da se ustručava da u potpunosti iskoristi ekspertizu OEBS-a.
Misija OEBS u Srbiji će nastaviti da sinhronizuje i prilagođava svoje aktivnosti prema evoluirajućim potrebama Srbije, kako bi bolje podržala ključne reformske procese u skladu sa prioritetima vlade, rekao je Greminger.
Istakao je da Srbija igra pozitivnu ulogu u promovisanju ekonomske saradnje u korist dugoročne stabilnosti i razvoja u regionu.
Sa srpskom premijerkom Anom Brnabić, Greminger je, između ostalog, razgovarao o inicijativama promovisanja međupartijskog dijaloga o izbornim pitanjima, pred održavanje parlamentarnih i lokalnih izbora 2020. godine.
Brnabićeva i Greminger su razgovarali i o Nacrtu medijske strategije, koja je centralna za zdravije medijsko okruženje i zasnovana na principima slobode medija, etike i profesionalizma, navedeno je u saopštenju OEBS-a.
Završetak i sprovođenje strategije su od ključnog značaja, rekao je Greminger.
On se sastao i sa ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem, kome je preneo da je Srbija pouzdan i aktivan partner u OEBS-u, što je i tokom predsedavanja OEBS-om 2015. dokazao promocijom regionalne saradnje i stabilnosti.
Greminger se sastao i sa zamenikom predsednika skupštine Veroljubom Arsićem, predstavncima opozicionih partija, kojima je istakao da je jaka opozicija ključan element demokratije, dok je u susretu sa predstavncima civilnog društva ponovo potvrdio da OEBS podržava njihov rad.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.