Fila prešao granicu dobrog ukusa

Izvor: Blic, 17.Feb.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fila prešao granicu dobrog ukusa

Savetnik potpredsednika Vlade Ivice Dačića advokat Toma Fila nije u sukobu interesa time što je prisustvovao promociji knjige bivšeg načelnika DB Radomira Markovića.

Međutim, da li je politički korektno da savetnik u Vladi prisustvuje promociji knjige autora koga je Vrhovni sud Srbije proglasio krivim za ubistvo Ivana Stambolića, kao i za četvorostruko ubistvo pripadnika SPO na Ibarskoj magistrali?

Slobodan Beljanski, predsednik Republičkog odbora za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rešavanje sukoba interesa, kaže da Fila nije u stalnom radnom odnosu u Vladi te da nema „svojstvo javnog funkcionera, pa prema tome u slobodno vreme može da radi šta hoće".

Advokat Boža Prelević kaže da i ako Fila nije bio u svojstvu savetnika, „sama priča o savetniku ministra koji je advokat je u sukobu interesa, a to što neko ne prima platu, to ne znači da on i nije u sukobu interesa". Sukob interesa bi bio kada bi Fila imao informacije koje bi mogle da pomognu Markoviću, dodaje Prelević.

- Šta je politički korektno a šta ne, tu pravila nema. Kod njega su se sukobile dve stvari i pre se može govoriti da li je to u skladu sa dobrim ukusom - kaže on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.