Džombić i Dačić: Prvo posao, pa ljubljenje

Izvor: Večernje novosti, 16.Sep.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džombić i Dačić: Prvo posao, pa ljubljenje

SRBIJA želi da sa Republikom Srpskom jača saradnju u svim oblastima života i zato naše specijalne veze, osim srdačnih pozdrava na zajedničkim sastancima, moraju da daju konkretne i vidljive rezultate.To je u nedelju u Banjaluci, posle susreta sa predsednikom Vlade Srpske Aleksandom Džombićem, izjavio premijer Srbije Ivica Dačić.- Želimo da unapredimo saradnju sa Srpskom. Imamo niz zajedničkih projekata, mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mogućnosti i zato hajde da radimo konkretne stvari. Dosta je bilo grljenja i ljubljenja. Rezultat specijalnih veza mora biti konkretan i od koristi za građane Srpske i Srbije - istakao je Dačić.SPROVESTI ISTRAGE UPITAN da prokomentariše hapšenja funkcionera SP RS u Banjaluci i Modriči, Dačić je rekao da ne želi da se meša u unutrašnja pitanja u RS. - Nisam previše informisan o detaljima tih hapšenja i o tome da li ima dovoljno dokaza. Bilo bi loše da se hapšenja vrše po političkoj liniji. Naravno, svako ko se bavio kriminalnim delima bez obzira na to iz koje je političke stranke, treba da odgovara - kazao je Dačić koji je u nedelju prisustvovao predizbornoj konvenciji SP RS u Banjaluci.Na sastanku je postignut dogovor da zajednička sednica vlada Srbije i Srpske bude održana početkom oktobra u Banjaluci, a na njoj se očekuju konkretne odluke o projektima u oblasti infrastrukture, energetike i ekonomije.Reč je o zajedničkim planovima - projekti gradnje puteva, pruga, elektrana...Pre banjalučke sednice dveju vlada biće održana i sednica Saveta za saradnju Srbije i Srpske.Premijer Srpske Aleksandar Džombić ocenio je saradnju kao veoma dobru, uz mogućnost značajnog unapređenja.Džombić je kazao da je Dačića informisao da su BiH i RS ispunile uslove za novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, što će omogućiti nastavak realizacije razvojnih programa u Srpskoj.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Džombić i Dačić: Prvo posao, pa ljubljenje

Izvor: TvojPortal.com, 17.Sep.2012, 09:13

Tvoj portal  Susret Ivice Dačića i Aleksandra Džombića, premijera Srbije i Republike Srpske, u Banjaluci. Specijalne veze moraju da daju rezultate koji će koristiti građanima. SRBIJA želi da sa Republikom Srpskom jača saradnju u svim oblastima života i zato naše specijalne veze, osim srdačnih...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.