Izvor: TvojPortal.com, 17.Sep.2012, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džombić i Dačić: Prvo posao, pa ljubljenje

Tvoj portal  Susret Ivice Dačića i Aleksandra Džombića, premijera Srbije i Republike Srpske, u Banjaluci. Specijalne veze moraju da daju rezultate koji će koristiti građanima
SRBIJA želi da sa Republikom Srpskom jača saradnju u svim oblastima života i zato naše specijalne veze, osim srdačnih pozdrava na zajedničkim sastancima, moraju da daju konkretne i vidljive rezultate.


Džombić i Dačić u nedelju u Banjaluci
To je u nedelju u Banjaluci, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << posle susreta sa predsednikom Vlade Srpske Aleksandom Džombićem, izjavio premijer Srbije Ivica Dačić.
- Želimo da unapredimo saradnju sa Srpskom. Imamo niz zajedničkih projekata, mnogo mogućnosti i zato hajde da radimo konkretne stvari. Dosta je bilo grljenja i ljubljenja. Rezultat specijalnih veza mora biti konkretan i od koristi za građane Srpske i Srbije - istakao je Dačić.
Na sastanku je postignut dogovor da zajednička sednica vlada Srbije i Srpske bude održana početkom oktobra u Banjaluci, a na njoj se očekuju konkretne odluke o projektima u oblasti infrastrukture, energetike i ekonomije.
Reč je o zajedničkim planovima - projekti gradnje puteva, pruga, elektrana...
Pre banjalučke sednice dveju vlada biće održana i sednica Saveta za saradnju Srbije i Srpske.
Premijer Srpske Aleksandar Džombić ocenio je saradnju kao veoma dobru, uz mogućnost značajnog unapređenja.
Džombić je kazao da je Dačića informisao da su BiH i RS ispunile uslove za novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, što će omogućiti nastavak realizacije razvojnih programa u Srpskoj.

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.