Dve stolice? Glupost, Ji previše gledao Rat svetova

Izvor: B92, 26.Okt.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dve stolice? Glupost, Ji previše gledao 'Rat svetova'"

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je ocenu američkog diplomate Brajana Hojta Jija da Srbija sedi na dve stolice.

On je naveo da Srbiju interesuju samo njeni interesi.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će Srbija nastaviti da radi u skladu sa svojim državnim i nacionalnim interesima bez obzira na to šta govore sa strane.

On je rekao da Srbiju uopšte ne interesuju tuđe stolice, niti ima dve stolice, već samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednu i to je Srbija.

Komentarišući izjavu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD da Srbija mora jasno da se opredili, on je ocenio da su to "gluposti".

"To su gluposti. Sve su to gluposti. Mislim da su neki ljudi, uključujući i predstavnika Stejt departmenta, previše gledali 'Rat svetova' i naučnofantistične priče", rekao je Dačić

Američki diplomata Hojt Ji, koji je ove nedelje u Beogradu učestvovao na ekonomskom samitu i razgovarao sa zvaničnicima Srbije, izrazio je zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka EU, a drugom na putu ka savezu sa Rusijom.

"Zemlje koje žele da uđu u EU moraju jasno da pokažu tu odluku. Ne možete sedeti na dve stolice, naročito ako su tako daleko", rekao je američki diplomata u Beogradu.

Samo sam rekao staru poslovicu, moguće je sedeti na dve stolice, ali ne istovremeno, kaže funkcioner Stejt departmenta Brajan Hojt Ji za Glas Amerike.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić o izjavi Jia: Neko je previše gledao "Rat svetova"

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2017

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je ocenu američkog diplomate Brajna Hojta Jia da Srbija sedi na dve stolice, navodeći da je interesuju samo njeni interesi...Dačić je rekao da će Srbija nastaviti da radi u skladu sa svojim državnim i nacionalnim interesima, bez obzira šta...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.