Izvor: S media, 06.Nov.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Dačić i Tači sutra usaglašavaju tehničke detalje

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da će na sutrašnjem sastanku premijera Srbije Ivice Dačića i Kosova Hašima Tačija u Briselu biti usaglašeni tehnički detalji za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

"Za taj sastanak nije potrebna platforma jer će to biti samo usaglašavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tehničkih detalja za proces koji će uslediti", rekao je Drecun novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da će u medjuvremenu biti utvrdjena i platforma, koju kako je naveo, "očekuje svakog dana".

Prema njegovim rečima, na sutrašnjem sastanku Dačića i Tačija trebalo bi da se dogovore "neke procedure", intenzitet sastajanja i da se razgovora o tome koje bi to teme bile na dnevnom redu, odnosno da se stvore uslovi za početak dijaloga.

"Prvi sastanak Dačića i Tačija bila je neka vrsta iskazivanja namere da se želi da se razgovara direktno. Ovaj sastanak (sutra) treba više da bude u radnoj varijanti", rekao je Drecun.

Kosovski premijer Hašim Tači rekao je danas u Zagrebu da će sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem sutra u Briselu razgovarati o sprovodjenju do sada postignutih sporazuma Beograda i Prištine, ali da neće biti reči o statusu Kosova. Opširnije OVDE.

(Smedia/Beta)

Foto:EU

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Drecun: Dačić i Tači sutra usaglašavaju tehničke detalje

Izvor: S media, 06.Nov.2012

Na sutrašnjem sastanku premijera Srbije Ivice Dačića i Kosova Hašima Tačija u Briselu biće usaglašeni tehnički detalji za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, izjavio predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.