Dačiću 5. oktobar loš, a šteta je i što je Tito umro

Izvor: Vesti-online.com, 12.Apr.2016, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačiću 5. oktobar loš, a šteta je i što je Tito umro

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da su posledice promena 5. oktobra 2000. godine, kada je sa vlasti svrgnut Slobodan Milošević, negativne.

Dačić je na predizbornoj konvenciji u Čačku rekao i da su oni koji su izveli 5. oktobar danas verovatno nezadovoljni, a da se možda i kaju.

- Najveće posledice tog 5. oktobra su negativne, to su rasprodata preduzeća, ljudima su ukinuta radna mesta, stvoreno je beznađe za ljude koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa 50 godina moraju iznova da traže zaposlenje, zemlja je vraćena unazad i ukinuta su ona prava koja smo imali za vreme Tita - rekao je Dačić.

On je naveo da je zahvaljujući Slobodanu Miloševiću stvorena Republika Srpska i doneta Rezolucija 1244 zahvaljući kojoj je, kako je rekao, "opstalo Kosovo".

Dačić je rekao da je Srbiji potrebna Evropska unija da bi se ekonomski razvijala, ali da ne treba da ide u EU na štetu odnosa sa tradicionalnim prijateljima kao što su Rusija i Kina.

- Mi znamo šta je naš strateški cilj, a to je ulazak u EU, ali isto tako znamo da je naš nacionalni i državni interes da sačuvamo odnse sa Rusijom, sa kojom i dalje treba da razvijamo bratske odnose - istakao je lider socijalista.

Pored njega na tribini govorili su još i lideri Jedinstvene Srbije, Zelenih Srbije i Komunističke partije Srbije Dragan Marković Palma, Ivan Karić i Josip Joška Broz.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.