Dačić zna na koga misli ministarka

Izvor: B92, 01.Dec.2013, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić zna na koga misli ministarka

Beograd -- Funkcioner SNS Goran Knežević kaže da je Ivica Dačić dužan da javno kaže ime ministra koji je radio protiv interesa države, na kog je ukazala Zorana Mihajlović.

"Javnost ima pravo da zna ko je taj ministar, jer je reč o nimalo lakim optužbama. Premijer Srbije dobro zna o kome se radi, jer i na njegovu adresu stiže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << diplomatska pošta o kojoj je govorila Zorana Mihajlović", rekao je Knežević, potpredsednik SNS-a za list Danas.

Zorana Mihajlović rekla je nedavno da je u diplomatskoj pošti pročitala da jedan član Vlade na javnim skupovima van zemlje govori suprotno od zvanične državne politike, kao i da taj ministar preporučuje kompaniju svog prijatelja da se bavi trgovinom.

Knežević je naveo da je ona kao resorna ministarka "samo upozorila na pojavu" ali da je premijer Dačić taj koji mora da obelodani ime tog člana Vlade.

"Dok sam bio ministar i ja sam dobijao diplomatsku poštu u kojoj su bile aktivnosti i izjave naših zvaničnika koji su se pojavljivali i na međunarodnim skupovima. Istu poštu dobijali su i premijer i drugi resorno povezani ministri", rekao je Knežević.

Upitan da li su optužbe ministarke energetike poljuljale odnose u SNS, budući da je ministar rudarstva Milan Bačević morao da razuverava javnost da Zorana Mihajlović nije mislila na njega, Knežević je odgovorio da je SNS jedinstvena stranka u kojoj nema trzavica.

"Uostalom, ja i nisam shvatio da se ministarkina izjava odnosi na Bačevića. Možda će neke stvari biti mnogo jasnije tokom sledeće nedelje, kada bi trebalo da bude održano Predsedništvo SNS. Medju temama sednice predsedništva biće analiza rada lokalnih funkcionera stranke koji nisu ispunili svoje obaveze, kao i zakazivanje gradskih izbora u Beogradu, a stalna tema je aktuelna politička situacija", rekao je Knežević.

Knežević je naveo da se posle smenjivanja sa mesta ministra poljoprivrede zaposlio u Naftnoj industriji Srbije, gde radi kao savetnik direktora Kirila Kravčenka zadužen za koordinaciju i saradnju sa državnim organima Srbije, prvenstveno sa Ministarstvom energetike i kabinetom prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Knežević: Dačić zna na koga misli ministarka

Izvor: Akter, 01.Dec.2013

Funkcioner SNS Goran Knežević kaže da je Ivica Dačić dužan da kaže ime ministra koji je radio protiv interesa države, na kog je ukazala Zorana Mihajlović

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.