Dačić zatražio da Albanci u Preševu uklone spomenik OVPBM

Izvor: Blic, 21.Nov.2012, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić zatražio da Albanci u Preševu uklone spomenik OVPBM

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odnosi u regionu nazaduju ali da će Srbija voditi politiku "hladne glave" i pozvao Albance da iz centra Preševa uklone spomenik poginulim pripadnicima terorističke OVPBM.

"Tabla mora da bude uklonjena i bolje je da je sami uklone. Mi nemamo

dilemu da su Preševo i Bujanovac deo Srbije. Neka to kaže i međunarodna zajednica jer nemoj sutra da bude 'prekomerna upotreba sile'", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Dačić je dodao da bi skidanje table u Preševu moglo da izazove bezbednosne probleme ali da država mora da reaguje povodom te "provokacije i nedopustivog akta".

Upitan da li bi oslobađanje Ramuša Haradinaja pred Haškim tribunalom uticati na dijalog Beograda i Prištine, Dačić je odgovorio da ima dovoljno razloga da se sve odloži i otkaže ali da se time ništa ne dobija.

"Razvoj događaja u regionu ne ide napred, nego nazaduje. To sam rekao i Ketrin Ešton", rekao je Dačić.

On je, kao uzroke nazadovanja odnosa u regionu, naveo oslobađanje hrvatskog generala Ante Gotovine u Hagu, moguće oslobađanje Haradinaja i predstojeću proslavu Dana albanske zastave na jugu centralne Srbije.

Dačić je rekao i da će, povodom oslobađanja Gotovine, Srbija razmotriti mogućnosti na međunarodnoj pravnoj sceni i istakao da nije moguće da niko ne bude odgovoran za teške zločine nad Srbima.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić zatražio da Albanci uklone spomenik OVPBM

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2012

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odnosi u regionu nazaduju ali da će Srbija voditi politiku "hladne glave" i pozvao Albance da iz centra Preševa uklone spomenik poginulim pripadnicima pobunjeničke Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dačić zatražio da Albanci uklone spomenik OVPBM

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2012

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odnosi u regionu nazaduju ali da će Srbija voditi politiku "hladne glave" i pozvao Albance da iz centra Preševa uklone spomenik poginulim pripadnicima terorističke OVPBM.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dacic: Tabla u Presevu je provokacija

Izvor: Beta Video, 21.Nov.2012

BEOGRAD - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dacicć: Tabla u Pressevu je provokacija i treba da bude uklonjena. (CH 3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Dačić traži da Albanci uklone spomenik teroristima

Izvor: Press, 21.Nov.2012

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je Albance da iz centra Preševa uklone spomenik poginulim pripadnicima terorističke OVPBM..."Tabla mora da bude uklonjena i bolje je da je sami uklone. Mi nemamo dilemu da su Preševo i Bujanovac deo Srbije. Neka to kaže i međunarodna...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.