Izvor: RTS, 27.Jan.2021, 18:19

Dačić zahvalio Bocan-Harčenku na pomoći Rusije tokom pandemije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o aktuelnoj situaciji, zdravstvenim i ekonomskim posledicama koje je pandemija koronavirusa uzrokovala u čitavom svetu i izazovima u političkoj sferi i međunarodnim odnosima sa kojima se suočavamo.
Predsednik Narodne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić zahvalio je još jednom na pomoći koju je Ruska Federacija pružila Srbiji tokom pandemije, posebno ističući važnost isporuke vakcine "sputnjik", koju je i lično primio, saopštila je Skuština Srbije.

Dačić je izrazio nadu da će uskoro biti realizovane nove isporuke.
Ambasador Bocan-Harčenko ponovio je pozive predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću upućene od strane Vjačeslava Volodina, predsednika Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i Valentine Matvijenko, predsednice Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije da uskoro poseti Rusku Federaciju. 
Imajući u vidu ubrzani proces vakcinacije koji je u toku kako u Ruskoj Federaciji, tako i u Srbiji, sagovornici su se složili da bi poseta mogla biti realizovana u skorijem periodu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.