Dačić za RTS: Formiran krizni štab zbog otmice u Libiji

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić za RTS: Formiran krizni štab zbog otmice u Libiji

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže za RTS da se ne zna ko je oteo dvoje srpskih državljana u Libiji. Ističe da je cela država angažovana na rešavanju novonastale situacije. Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje rasplet događaja u narednih 48 časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Na putu ka Tunisu je došlo do presecanja kolone u kojoj je bio i naš ambasador, a u drugom automobilu vozač i vezista. Došlo je do ispaljivanja hitaca, a jedan libijski državljanin je ranjen u nogu, tako govore prvi izveštaji", kaže ministar Ivica Dačić za RTS.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da su oteti vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić.
Dačić objašnjava da je u Libiji nestabilna situacija, da postoji jedna vlada u Bengaziju, a druga u Tripoliju. Pojedini delovi zemlje su pod različitom kontrolom, kaže Dačić.
Šef srpske diplomatije razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Libije Muhamedom Imhamid Abdulazizom. Obaveštene su, kaže, sve službe bezbednosti. "Nemamo informacije ko su otmičari. Niko se nije javio da bilo šta traži, pratimo situaciju. Formiran je krizni štab koji radi na rešavanju vanredne situacije. O tome sam obavestio i premijera, tako da je cela država angažovana", ističe Dačić.
Dodaje da je naš ambasador dobro i da je sve prijavio policiji, koja nema novih detalja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Formiran krizni štab, ne zna se ko je oteo Srbe"

Izvor: B92, 08.Nov.2015

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se ne zna ko je oteo dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji...On je naveo da je formiran krizni štab koji radi na rešavanju situacije..."Na putu ka Tunisu je došlo do presecanja kolone u kojoj je bio i naš ambasador, a u drugom automobilu vozač...

Nastavak na B92...

Otmica srpskih diplomata u Libiji, formiran krizni štab

Izvor: RTS, 09.Nov.2015, 01:01

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da očekuje u narednih 48 časova rasplet događaja u vezi sa otmicom dva srpska državljana u Libiji. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ističe da je formiran krizni štab koji radi na rešavanju vanredne situacije. Jedna osoba uhapšena u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.