Dačić za Blic: Cenim Nikolića, ali ipak se Vučić pita o saradnji

Izvor: Blic, 12.Feb.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić za "Blic": Cenim Nikolića, ali ipak se Vučić pita o saradnji

- Cenim mišljenje predsednika Tomislava Nikolića, ali o budućoj koaliciji ipak odlučuje premijer Aleksandar Vučić - kaže za „Blic” lider SPS Ivica Dačić.

Komentarišući Nikolićevu izjavu da SNS treba da ostane sa socijalistima u Vladi i posle izbora, ministar spoljnih poslova kaže da su socijalisti spremni za nastavak saradnje.

- Hvala predsedniku Nikoliću, ali o saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se pita Aleksandar Vučić. Više puta sam rekao da sam siguran da će stranke koje su u Vladi osvojiti ubedljivu većinu na izborima i da ćemo nastaviti da radimo u istom sastavu - navodi Dačić za naš list.

Nikolić je izjavom o nastavku koalicije praktično kontrirao vrhu naprednjaka koji mesecima oštro kritikuju Dačića, a te prozivke su išle toliko daleko da su ga pojedinci poput Zorana Babića, Aleksandra Vulina i Aleksandra Jovičića optuživali za rušenje Vlade i Aleksandra Vučića.

Osim toga, nastup Nikolića je iznenađujuć jer je sada izneo nešto drugačije planove kada je reč o njegovoj političkoj budućnosti. Pre samo dva meseca, predsednik Srbije je govorio da će, ukoliko se bude kandidovao na predsedničkim izborima 2017, to uraditi samo kao kandidat SNS.

A na pitanje novinara da li je spreman da se povuče iz politike ukoliko ga stranka ne podrži, Nikolić je rekao „naravno”. Pre dva dana, u intervjuu za NIN, Nikolić je rekao da bi mogao da se povuče ukoliko se tako dogovore.

- Samo treba da se dogovorimo šta ćemo da radimo, ja nisam star da ne radim i nikada se ne bih složio s tim da odem s ove funkcije po osnovu dogovora „da odem kući” - kaže Nikolić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za „Blic” da se iz Nikolićeve izjave može pročitati da nije zadovoljan svojim trenutnim položajem u javnosti i političkom životu, kao i da njegov uticaj bledi, dok ga u određenim važnim segmentima čak i nema.

- Očigledno ne misli da mu je vreme za političku penziju i vidi sebe kao značajnog političkog aktera. On ne želi da u politici učestvuje samo simbolički, već želi realan uticaj - navodi Stanković.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.