Dačić upozorava građane: Ne nasedajte na ponude agencija

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić upozorava građane: Ne nasedajte na ponude agencija

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je upozorio građane da "ne nasedaju" na ponude turističkih agencija.

On je upozorio građane da, kada putuju na Kipar, treba da "poštuju dostojanstvo i teritorijalni integritet i suverenitet" te države.

Ministar je pozvao građane da "ne ulaze u bilo kakve aranžmane agencija koje obećavaju da će im omogućiti letovanje na okupiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delu Kipra" i dodao da će "biti sankcionisane" agencije koje to čine.

Dačić je to rekao u Beogradu, na konferenciji za novinare s ministrom spoljnih poslova Kipra Nikosom Hristodulidisom, koji prati predsednika Kipra Nikosa Anastasijadisa tokom zvanične posete Srbiji.

Sa Anastasijadisom prethodno su se sastali predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Anastasijadis je na konferenciji za medije sa Vučićem naveo da je za Kipar jednostrano proglašena kosovska nezavisnost nezakonita dok je na snazi Rezolucija SB UN 1244, da je Srbiji mesto u EU, kao i da će Beograd od njegove zemlje imati punu podršku i pomoć tokom tog procesa.

Opširnije - OVDE.

Tom prilikom Vučić je Anastasijadesu uručio Orden Republike Srbije na lenti, dok je Anastasijades Vučića odlikovao Velikim ordenom reda Makarijus treći na ogrlici.

Podsećamo, Kipar je jedna od pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Osim toga, Kipar je 1974. godine, posle turske okupacije severnog dela ostrva, podeljen na Tursku Republiku Severni Kipar koju priznaje samo Ankara i Kiparsku Republiku koja je međunarodno priznata i članica Evropske unije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.