Dačić u Stejt departmentu

Izvor: B92, 10.Feb.2018, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Stejt departmentu

Vašington -- Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Stejt departmentu sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom.

Tilerson je Dačića u Stejt departmentu dočekao u popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

Šef srpske diplomatije, koji boravi u poseti Vašingtonu, rekao je prethodno da se nada da će njegov sastanak sa državnim sekretarom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tilersonom biti uspešan i "od velike važnosti za naše odnose".

Dačić, koji je u četvrtak u okviru pripreme za taj sastanak razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, ocenio je da je razgovor bio "veoma detaljan".

Naveo je da je cilj bio da se pronađu zajednički interesi SAD i Srbije radi "stabilnosti, mira i budućnosti celog regiona i rešavanja otvorenih pitanja".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.