Dačić u Iraku na molitvi, sa bivšim studentima SFRJ i iračkim privrednicima

Izvor: Blic, 19.Okt.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Iraku na molitvi, sa bivšim studentima SFRJ i iračkim privrednicima

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je danas u Bagdadu mitropliju i crkvu Sv. Đorđa i sastao se sa bivšim studentima koji su se školovali u SFRJ, kao i iračkim privrednicima.

Dačića je u crkvi sa životom malobrojnih hrišćana u Iraku upoznao poglavar Pravoslavne mitropolije u Bagdadu Gatas Hazim. Svojom posetom, ministar Dačić pružio je punu podršku životu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radu i opstanku hrišćana na Bliskom istoku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. U zajedničkom molebanu ministar Dačić i mitropolit su se pomolili za mir na prostorima Bliskog istoka i Balkana.

Tokom boravka u Bagdadu, šef srpske diplomatije sastao se i sa predstavnicima Udruženja studenata, koji su studirali u SFRJ, i sa generalnim sekretarom Federacije privrednih komora Abdulom Huseinom Mubarakom i predsednikom Federacije komore Džafar Al-Hamdanom i grupom iračkih privrednika.

Predstavnici studenata su u kraćem razgovoru evocirali uspomene na vreme njihovog studiranja u Beogradu i podsetili na značajnu privrednu saradnju između dve države tokom druge polovine 20. veka.

Mubarak i Al-Hamdan su ukazali na velike mogućnosti za povezivanje dve privrede i važnost nastupa srpskih firmi u nastupajućoj fazi obnove i izgradnje Iraka.

Ministar Dačić je prisutne privrednike iz Federacije i Udruženja studenata upoznao sa tekućim stanjem privredne saradnje između dve države i oblastima saradnje za koje srpska privreda ima potencijala. On danas završava dvodnevnu posetu Iraku tokom koje se sastao sa najvišim iračkim zvaničnicima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.