Dačić u Indiji održao predavanje na temu Srbija u regionu, Evropi i svetu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Indiji održao predavanje na temu Srbija u regionu, Evropi i svetu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji boravi u poseti Indiji održao je predavanje na Indijskom savetu za međunarodne poslove na temu "Srbija u regionu, Evropi i svetu".

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je u predavanju oje je uživo prenošeno putem video linka "mnogobrojne ugledne predstavnike indijskih i stranih diplomatskih, akademskih i intelektualnih krugova upoznao sa aktuelnim trenutkom u regionu Zapadnog Balkana i regionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saradnjom, procesom pristupanja Srbije Evropskoj uniji i situacijom na Kosovu i Metohiji".

U godini u kojoj se obeležava 70 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Indije,  Dačić se osvrnuo na dugu tradiciju prijateljskih odnosa dve zemlje "koja vuče korene još iz osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja" podsetivši da je i pre njihovog zvaničnog uspostavljanja veliki indijski mislilac Rabindrant Tagore, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, posetio Beograd, 1926. godine, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić u Indiji održao predavanje na temu "Srbija u regionu, Evropi i svetu"

Izvor: BKTV News, 03.Maj.2018

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić održao je, tokom svoje zvanične posete Indiji, predavanje na uglednom Indijskom savetu za međunarodne poslove...Srpski ministar je govorio na temu "Srbija u regionu, Evropi i svetu", koje je uživo prenošeno putem...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.