Dačić se stastao s predsednikom Skupštine Madagaskara

Izvor: BKTV News, 07.Feb.2017, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić se stastao s predsednikom Skupštine Madagaskara

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas s  predsednikom Narodne Skupštine Madagaskara Žan Maksom Rakotomamnođijem.

Oni su razgovarali o političkoj i ekonomskoj sardnji dve zemlje. U srdačnom razgovoru ocenjeno je da su bilateralni odnosi tradicionalno dobri i prijateljski i da datiraju još od sticanja nezavisnosti Madagaskara 1960. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Obostrano je iskazana potreba za intenziviranjem aktivnosti u pravcu kontinuiranog političkog dijaloga kao i zajednički interes za uspostavljanje i dalje jačanje svih vidova bilateralne saradnje, posebno u ekonomskoj sferi.

Ministar Dačić zahvalio se na dosadašnjoj podršci Republike Madagaskar spoljnopolitičkim prioritetima Republike Srbije i izneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

On je izrazio uverenje da ima puno prostora za razvoj bilateralne saradnje, posebno u spoljnotrgovinskoj razmeni, koja je nedovoljna u poređenju sa privrednim mogućnostima dve zemlje.

Predsednik Narodne Skupštine Rakotomamonđi je rekao da su narodi Republike Srbije i Republike Madagaskar bratski, da dele iste vrednosti još iz vremena kada je SFRJ imala vodeću ulogu u Pokretu nesvrstanih zemalja i kada je pomagala oslobodilačke pokrete afričkih zemala.

U cilju daljeg jačanja ovih odnosa on je predložio da se u parlamentima dve zemlje formiraju poslaničke grupe prijateljstva između Srbije i Madagaskra.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dačić sa predsednikom Skupštine Madagaskara

Izvor: RTS, 08.Feb.2017, 05:04

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je predsednika Narodne Skupštine Madagaskara Žan Maksa Rakotomamnođija sa kojim je razgovarao o političkoj i ekonomskoj sardnji dve zemlje. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.