Dačić sa novoimenovanom ambasadorkom Portugalije

Izvor: B92, 29.Jul.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa novoimenovanom ambasadorkom Portugalije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sasao se sa novoimenovanom ambasadorkom Portugalije Mariom Virhinia Mendes Da Silva Pina.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je, u razgovoru sa novoimenovanom ambasadorkom Portugalije Mariom Virhinia Mendes Da Silva Pina, ukazao na značaj daljeg jačanja bilateralnih odnosa dve zemlje, koje je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao dobre.

Dačić je naglasio da posebno treba raditi na unapređenju nedovoljno nerazvijene ekonomske saradnje, ali i na intenziviranju političkog dijaloga.

Sagovornici su se složili da postoji zajednički interes za produbljivanje i jačanje svih vidova bilateralne saradnje, uz postojanje značajnih potencijala za dalje unapređenje ekonomske saradnje, saopštio je MSP.

Ministar Dačić izrazio je posebnu zahvalnost na kontinuiranoj i aktivnoj podršci Portugalije na planu evropskih integracija Srbije, izrazivši očekivanje da će ona biti nastavljena i ubuduće.

Ambasadorka Maria Virhinia Mendes Da Silva Pina je potvrdila podršku evrointegracijama Srbije, istakavši da je potrebno intenzivirati politički dijalog, razmenu poseta i nastaviti sa uzajamnim podrškama u međunarodnim forumima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.