Dačić sa novim ambasadorom Tunisa u Srbiji

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa novim ambasadorom Tunisa u Srbiji

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u posetu novoimenovanog ambasadora Republike Tunis u Beogradu Seifa Alaha Režeba i tom prilikom preneo uverenje da će ambasador nastaviti aktivnosti na unapređenju saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.
Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslova, Dačić je ambasadoru rekao da može da računa na podršku svih institucija u Srbiji u unapređenju saradnje.

Uz ocenu da je nedavna poseta ministra spoljnih poslova Tunisa Kemaisa Ženauia Beogradu bila uspešna, šef srpske diplomatije naglasio je prioritet unapređenja ekonomske saradnje kroz direktne kontakte privrednih subjekata dve strane i realizaciju zasedanja Mešovitog komiteta i Poslovnog foruma.
Dačić je zahvalio na principijelnom stavu Republike Tunis u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i izrazio očekivanje da će Tunis nastaviti da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.
Sagovornici su se saglasili sa potrebom intenziviranja političkog dijaloga na visokom nivou i unapređenja saradnje, a ambasador Seif Alah Režeb je preneo poziv ministra spoljnih poslova Tunisa za uzvratnu posetu ministra Dačića tokom ove godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i ministar odbrane Paragvaja o bilateralnoj saradnji

Izvor: RTS, 22.Jan.2018

. Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ministrom odbrane Republike Paragvaja Diohenesom Martinezom, koji u našoj zemlji boravi na poziv javnog preduzeća "Jugoimport-SDPR", radi upoznavanja sa kapacitetima i mogućnostima naše odbrambene industrije.

Nastavak na RTS...

Stefanović sa Hanom Jungom o unapređenju saradnje srpske i kineske policije

Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 13:14

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa zamenikom načelnika Biroa javne bezbednosti Šangaja Hanom Jungom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje, razmeni iskustava i organizovanju obuka za pripadnike dve policije...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.