Dačić sa finskim ambasadorom

Izvor: RTS, 08.Sep.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa finskim ambasadorom

Prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Finske u Beogradu Pekom Orpanom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasador Orpana preneo je ministru Dačiću zvaničan poziv šefa finske diplomatije Erkija Tuomioje da poseti Finsku, javlja Tanjug.

Poseta Helsinkiju prilika je i za bilateralni razgovor Dačića sa finskim kolegom o daljem jačanju političke i privredne saradnje dve zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se u saopštenju.

Takođe, Orpana je šefu srpske diplomatije preneo poziv za učešće na seminaru "OEBS - razvoj bezbednosne zajednice", koji se 9. oktobra održava u Helsinkiju.

Organizatori seminara su Finski komitet za evropsku bezbednost i Institut za međunarodne odnose Finske, a osim ministra Dačića, planirano je učešće predstavnika švajcarskog predsedavanja OEBS-u, kao i predstavnika Parlamentarne skupštine OEBS-a.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.