Dačić sa dijasporom u Klivlendu o investiranju

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa dijasporom u Klivlendu o investiranju

KLIVLEND - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Klivlendu, država Ohajo, sa predstavnicima dijaspore o dobijanju srpskog državljanstva i investiranju u Srbiju.

Dačić je prisustvovao svečanoj večeri sa dijasporom, a specijalni gosti su bili počasni konzul u Ohaju Aleks Maceski kome je ministar poklonio srebrnu plaketu MUP-a i zastavu Srbije, kao i Dženifer >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Braš iz Stejt departmenta.

Dačić je u nedelju prisustvovao liturgiji u crkvi Svetog Save, a nakon toga, odgovarao je na pitanja predstavnika dijaspore, između ostalog i o dobijanju srpskog državljanstva, korupciji i investiranju u Srbiji.

Okupljenima se obratila i nekadašnji zamenik ambasadora SAD u Beogradu Dženifer Braš kojoj je bilo posebno drago što je Dačić obišao njeno rodno mesto Klivlend.

Narednih dana Dačić će se sastati sa gradonačelnikom i šefom policije Klivlenda, kao i sa državnim tužiocem Ohaja, dodaje se u saopštenju.

Dačić je prethodno u susretu sa direktorkom Agencije za borbu protiv ilegalne trgovine narkoticima Mišel Leonhart izrazio spremnost da srpska policija učestvuje u obukama i usavršavanju i ponudio operativnu saradnju u borbi protiv ilegalne trgovine narkoticima.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije,koji je tokom višednevne posete SAD prisustvovao Molitvenom doručku u Vašingtonu razgovarao je u Beloj kući i sa Tejlorom Raglasom, specijalnim savetnikom za Evropu u kabinetu potpredsednika SAD.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.