Dačić sa Tilersonom, evo šta mu je rekao!  (FOTO)

Izvor: Mondo, 07.Dec.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa Tilersonom, evo šta mu je rekao! (FOTO)

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Beču sa američkom kolegom Reksom Tilersonom.

U razgovoru sa američkim kolegom, ministar Dačić je istakao da je neophodno da se naprave određeni strateški dogovori, kao i da je Srbija spremna da otvoreno razgovara sa novom američkom administracijom.

"Skrenuo sam mu pažnju da promene u američkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << politici treba da donesu samo predsednik, potpredsednik i ministar spoljnih poslova, budući da predstavnici starog establišmenta, ne mogu to da učine jer brane svoju politiku iz 90-tih godina."

Ministar Dačić u razgovaru sa Tilersonom definisao je još jednom poziciju naše zemlje, a to je želja da Srbija i SAD pronađu zajedničke interese.

Ko je moron? Reks ostaje!

Šef srpske diplomatije je ocenio da je neophodno imati češću komunikaciju, kao i da je potrebno videti kako možemo da imamo jednu dobitnu kombinaciju u kojoj bi se našli zajednički interesi a kako bi trajno bili rešeni neki problemi koji postoje u regionu, kao što je Kosovo i Metohija.

"Razgovor sa Tilersonom je bio otvaranje vrata da se početkom iduće godine napravi jedan bilateralni sastanak sa njim", ukazao je ministar Dačić, a prenosi MSP.

Sudeći po fotografijama, razgovor je bio srdačan....

Podsetite se kako je izgledala Dačićeva diplomatska ofanziva na Donalda Trampa:

Hit: Evo šta je Dačić pokazao Trampu FOTO, VIDEO

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.