Dačić sa Hilom: Unapređenje saradnje sa SAD je strateško opredeljenje Srbije

Izvor: Beta, 18.Maj.2023, 14:35

Dačić sa Hilom: Unapređenje saradnje sa SAD je strateško opredeljenje Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao je danas američkom ambasadoru u Beogradu Kristoferu Hilu da je strateško opredeljenje Srbije unapređenje saradnje sa SAD, u oblastima od obostranog značaja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.Dačić i Hil su izrazili opredeljenje za intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta visokih i najviših državnih zvaničnika Srbije i SAD, prenelo je Ministarstvo.Razmenili su mišljenja o nastavku aktivnosti usmerenih ka daljem građenju partnerskih odnosa na političkom i ekonomskom planu, piše u saopštenju.Obe strane su pozdravile jučerašnje otvaranje direktne avio-linije Beograd-Čikago koja će doprineti boljoj povezanosti dve zemlje, navelo je Ministarstvo.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Milićević: Pomoć dijaspore je važna da bi stvorili osnov za buduće ministarstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2023

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević ukazao je danas u razgovoru sa predstavnicima krovnih organizacija Srba u regionu i dijaspori na značaj dvosmerne komunikacije i potrebe da se predlože teme za veliki skup - Vidovdanske dane dijaspore, a kojima će kako je najavio, prisustvovati i predsednica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.