Dačić sa Altmajerom

Izvor: RTS, 22.Okt.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa Altmajerom

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, razgovarao je sa ministrom privrede i energetike Nemačke Peterom Altmajerom. Zajednički je konstatovano da su srpsko-nemački odnosi poslednjih godina postali odlični, kao i da postoje uslovi da oni budu još bolji.
Tokom razgovora ocenjeno je i da izuzetan podstrek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilateralnoj saradnji dve zemlje daju veoma dobri lični odnosi predsednika Vučića i kancelarke Merkel, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je istakao da odnosi sa Nemačkom za Srbiju predstavljaju prioritet, kako na političkom tako i na ekonomskom planu.
Kada je reč o ekonomskom segmentu odnosa, šef srpske diplomatije posebno je naglasio značaj činjenice da je ministar Altamjer u posetu Srbiju došao u pratnji velike privredne delegacije, sa ciljem da privredni subjekti dve zemlje razgovaraju o konkretnim merama za dalje unapređenje saradnje.
Altamjer je izrazio veliko zadovoljstvo što sa brojnom privrednom delegacijom boravi u Srbiji i izrazio uverenje da će njegova poseta dati konkretne rezultate na planu daljeg jačanja ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke.
U vezi sa unapređenjem političkog dijaloga dve zemlje, ministar Altmajer je izrazio nadu da će ministar spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Haiko Mas u narednom periodu posetiti Srbiju.
Tokom razgovora, razmenjena su i mišljenja o perspektivama za obnavljanje dijaloga između Beograda i Prištine, kao i o ukupnoj situaciji u regionu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić sa Altmajerom: Odlični odnosi Srbije i Nemačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019

Srpsko-nemački odnosi poslednjih godina postali su odlični i postoje uslovi da oni budu još bolji, zajednički su konstatovali u današnjem razgovoru prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar privrede i energetike Savezne Republike Nemačke Peterom Altmajerom...Tokom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.