Dačić razgovorao sa ambasadorom Belorusije u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 13:59

Dačić razgovorao sa ambasadorom Belorusije u Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je da su bilateralni odnosi između dve zemlje uvek bili dobri i izrazio spremnost da na funkciji predsednika Narodne skupštine doprinese njihovom daljem razvoju kroz jačanje parlamentarne saradnje.

Ambasador Briljov se složio da su odnose dve zemlje dobri, ističući da pored političkog dijaloga koji je razvijen, Srbiju i Belorusiju povezuje i prijateljstvo između dva naroda. Ukazao je da postoji veliki prostor za unapređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekonomske saradnje između dve zemlje, kao i da u Belorusiji postoji veliko interesovanje za turističku ponudu Srbije.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje između dva parlamenta kroz nastavak saradnje parlamentarnih odbora i grupa prijateljstava koje postoje u oba parlamenta, kao i kroz razmene poseta predsednika parlamenata.

Predsednik Narodne skupštine ponovio je, ranije upućene pozive Nataliji Kočanovoj, predsednici Saveta Republike Narodne skupštine i Vladimiru Andrejčenku, predsedniku Predstavničkog doma Republike Belorusija da posete Srbiju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.