Dačić razgovarao sa japanskim ambasadorom

Izvor: Studio B, 02.Jul.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić razgovarao sa japanskim ambasadorom

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Japana u Beogradu Masafumija Kurokija i zahvalio na pomoći upućenoj prilikom nedavnih katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi dve zemlje u stalnom usponu i potvrđena je spremnost za daljim intenziviranjem dijaloga i razmene poseta na svim nivoima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je izrazio zahvalnost Vlade i naroda Srbije na donacijama Japana koje su u proteklih 14 godina iznosile, uključujući i jenski kredit, ukupno 460 miliona evra, kao i na pomoći upućenoj prilikom nedavnih katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju.

Šef srpske diplomatije pozdravio je predstojeću studijsku posetu višeg japanskog zamenika ministra za vanredne situacije Jasutošija Nišimure, koji dolazi u našu zemlju da bi se, pred predstojeću donatorsku konferenciju u Briselu, na kojoj će učestvovati i Japan, neposredno upoznao sa posledicama nedavnih poplava.

Obostrano je konstatovano da uprkos značajnom povezivanju privredne saradnje, između dve zemlje postoje velike mogućnosti za njihovo dalje unapređenje, posebno na planu većih japanskih investicija u našu privredu.

Dačić je pozdravio nameru najvećeg japanskog poslovnog udruženja "Keidanren" da u septembru u Srbiju uputi delegaciju predstavnika vodećih japanskih kompanija.

 
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Japan

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Dačić se sastao sa muftijom Jusufspahićem

Izvor: RTS, 02.Jul.2014

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa muftijom Islamske zajednice Srbije Muhamedom Jusufspahićem. S njim je razgovarao o većem prisustvu Srbije na tržištima islamskih zemalja, u čemu IZS može biti od velike pomoći...Ministar Dačić i muftija Jusufspahić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.