Dačić protiv vojvođanske policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić protiv vojvođanske policije

NOVI SAD -

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić usprotivio se danas ideji o formiranju vojvođanske policije i rekao da se sa takvom idejom ne slaže nijedna od značajnijih političkih partija u Srbiji.

Dačić je novinarima u Centru za osnovnu obuku policajaca u Sremskoj Kamenici novinarima rekao da ni ideja o formiranju Policijske uprave za Vojvodinu nije realna, jer je Vojvodina suviše velika da bi mogla da postoji samo jedna policijska uprava.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegovim rečima, pitanje organizacije policije na teritoriji Vojvodine je stvar organizacije unutar MUP-a Srbije i stvar dogovora.

Dačić je poručio da će policija u Srbiji ostati pod jedinstvenom kapom MUP-a.

On je izrazio posebno zadovoljstvo što je među 109 danas promovisanih policijskih pripravnika u Sremskoj Kamenici i 12 Albanaca sa juga Srbije iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Dodao je da je to znak povratka poverenja manjinskih nacionalnih zajednica u državne institucije i najavio da će u redove policije biti uključeni i Mađari, Bošnjaci, Romi i ostali pripadnici manjina.

Dačić je najavio da će uskoro biti raspisan konkurs za prijem budućih policajaca u Raškoj oblasti i izrazio nadu da će se značajan broj Bošnjaka prijaviti na njega.

On je najavio da će u novembru biti raspisan i konkurs za novog direktora policije a nakon toga će biti imenovani i načelnici policijskih uprava po Srbiji.

Osnovnu policijsku obuku danas je završila sedma klasa polaznika iz policijskih uprava Beograd, Vranje i Leskovac, čime će se, kako je rekao Dačić, polako rešavati problem nedovoljnog broja policajaca, posebno u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić protiv formiranja vojvođanske policije

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2012

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić usprotivio se danas ideji o formiranju vojvođanske policije i rekao da se sa takvom idejom ne slaže nijedna od značajnijih političkih partija u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.