Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Ukrajine u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 14:19

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Ukrajine u Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ukrajine u Republici Srbiji Oleksandra Aleksandroviča.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zahvalio je ambasadoru Aleksandroviću na saradnji koju su tokom prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šest godina ostvarili i doprinosu koji je dao jačanju odnosa između dve zemlje. Rekao je da su Srbija i Ukrajina tradicionalno prijateljske zemlje i da treba nastaviti sa razvojem bilateralnih odnosa.

U vezi sa aktuelnom situacijom, predsednik Narodne skupštine je izrazio nadu da će uskoro doći do smirivanja tenzija i da će svi problemi biti rešavani kroz dijalog.

Ambasador Aleksandrovič se složio da Srbiju i Ukrajinu vežu prijateljski odnosi i da treba nastaviti sa njihovim razvojem i jačanjem.

Sagovornici su razgovarali o saradnji između Narodne skupštine i Vrhovne Rade Ukrajine i složili se da se nakon održavanja izbora u Srbiji organizuju međusobne posete poslaničkih grupa, kao i da se razmotri mogućnost razmene poseta na nivou predsednika parlamenata.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić poželeo je uspeh ambasadoru Aleksandroviću u daljoj karijeri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.