Dačić primio ambasadora Turske u oproštajnu posetu

Izvor: B92, 05.Mar.2021, 15:28

Dačić primio ambasadora Turske u oproštajnu posetu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Turske Tanžu Bilgiča.

Zamolio ga je da prenese izraze saučešća povodom pada vojnog helikoptera u Turskoj i pogibije 11 članova posade.

Dačić je istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou i da će na funkciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika parlamenta nastojati da ih dalje unapredi kroz jačanje parlamentarne saradnje.

Obostrano je ocenjeno da je politički dijalog poslednjih godina bio veoma intenzivan, a isto se može reći i za ekonomsku saradnju, imajući u vidu da je ekonomska razmena u poslednje četiri godine gotovo duplirana, navodi se u saopštenju parlamenta.

Izražena je spremnost da se saradnja nastavi u svim oblastima od obostranog interesa.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima jačanja parlamentarne saradnje i dogovoreno da se, čim se za to steknu uslovi, organizuju razmene poseta između predsednika parlamenata dve zemlje.

Ambasador Bilgič je zahvalio na izuzetnoj saradnji koju je tokom svog mandata ostvario sa Dačićem dok je obavljao funkciju šefa diplomatije, kao i sa Ministarstvom spoljnih poslova, ali i sa svim ostalim institucijama u Srbiji.

Dačić je zahvalio Bilgiču na izuzetno aktivnom angažmanu tokom njegovog mandata u Beogradu i poželeo mu uspeh u daljoj karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.