Dačić pozvao pripadnike manjina da rade u policiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić pozvao pripadnike manjina da rade u policiji

UZDIN -

Ministar Unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši posetili su Uzdin. To je nastavak zajedničke akcije, tokom koje predstavnici republičkih i pokrajinskih vlasti žele da se upoznaju sa međunacionalnim odnosima u Vojvodini.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je neophodan veći broj pripadnika nacionalnih manjina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u redovima policije, kako bi se očuvala postojeća bezbednost i javni red i mir u etnički mešovitim lokalnim sredinama.

Dačić je nakon sastanka sa predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem, istakao da je u toku proteklih nekoliko godina smanjen broj međunacionalnih incidenata, ali da je potrebno raditi na očuvanju stabilnosti i bezbednosti u tim sredinama.

Prema njegovim rečima, u toku proteklih godinu i po dana, radilo se na takozvanim programima tolerancije koji podrazumevaju i obilazak multietničkih sredina.

On je zajedno sa Egerešijem pozvao pripadnike nacionalnih manjina da učestvuju u obrazovnim programima policije, nakon čega će im biti otvorena vrata za rad u MUP-u Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da među strankama vladajuće koalicije postoji saglasnost da se iz rebalansa budžeta, koji treba da bude usvojen do kraja godine, izdvoje sredstva za popravljanje materijalnog položaja pripadnika policije.

Dačić je, nakon posete Policijskoj upravi u Kovačici, istakao da status policije nije adekvatno vrednovan u društvu, kao i da se svake godine u budžetu smanjuje procenat sredstava koja se izdvajaju za plate, obuku i opremu.

Govoreći o najavljenom štrajku sindikata policije, Dačić je kazao da su u toku pregovori s predstavnicima reprezentativnih sindikata o regulisanju nekih prava koja imaju drugi radnici, ali ne i pripadnici policije.

Ukoliko se postigne sporazum, dogovoreno će biti upisano u poseban kolektivni ugovor, naveo je on.

Ministar policije je izrazio nadu da neće biti razloga za štrajk, istakavši da štrajk ne može da doprinese rešavanju problema koliko mogu razgovori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.