Dačić pozvan kod Obame

Izvor: Večernje novosti, 25.Dec.2013, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić pozvan kod Obame

NA tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu, koji se održava svakog prvog četvrtka u februaru, pozvan je premijer Srbije Ivica Dačić - saznaju „Novosti“. On još nije doneo definitivnu odluku da li će 6. februara prisustvovati skupu, na kojem je počasni govornik američki predsednik Barak Obama i gde se okupljaju visoki zvaničnici iz celog sveta: - Dobio sam poziv, ali još ne znam da li ću zbog brojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << obaveza moći da prisustvujem Molitvenom doručku - rekao nam je Dačić. Prošle godine doručku su prisustvovali i Vladimir Božović, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i funkcioner SNS, i Ljubica Vasić, nedavno razrešena dužnosti pomoćnika šefa diplomatije, ali njima pozivnica još nije stigla. To je slučaj i sa Nenadom Popovićem, potpredsednikom Narodne skupštine i funkcionerom DSS, koji je prethodnih godina dobijao poziv. Nacionalni molitveni doručak je tradicija stara 60 godina na kojoj se, u zajedničkoj molitvi, okupljaju predsednik SAD, članovi Kongresa, američki političari i gosti iz stotinak zemalja. Ova tradicija počela je u vreme predsednika Dvajta Ajzenhauera 1953.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Vašington

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić pozvan kod Obame

Izvor: B92, 25.Dec.2013

Beograd -- Na tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu, koji se održava svakog prvog četvrtka u februaru, pozvan je premijer Srbije Ivica Dačić, saznaju Novosti...On još nije doneo definitivnu odluku da li će 6. februara prisustvovati skupu, na kojem je počasni govornik američki predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.