Dačić o srpskim državljanima smeštenim u karantinu u Japanu: Naši su dobro, nemaju temperaturu

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2020, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o srpskim državljanima smeštenim u karantinu u Japanu: Naši su dobro, nemaju temperaturu

Ambasada Srbije u Tokiju, prema njegovim rečima, u redovnom kontaktu je sa našim državljanima na brodu OD 14 državljana Srbije na brodu "Diamond Princess" u kojem je 5. februara proglašen dvonedeljni karantin, četvoro je u preventivnoj izolaciji, niko od njih nema temperaturu i trenutno se dobro osećaju - izjavio je Ivica Dačić, šef >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << diploamtije.Ambasada Srbije u Tokiju, prema njegovim rečima, u redovnom kontaktu je sa našim državljanima na brodu. Prema današnjim informacijama iz naše Ambasade u Japanu, od ukupno 218 osoba sa pozitivnim testom na virus, čak 110 je Japanaca, a preostali su iz 18 različitih zemalja. Od ovog broja osam pacijenata je teže bolesno. Pročitajte još - Na kruzeru sa 14 Srba se UDVOSTRUČIO broj zaraženih korona virusom, putnici zatvoreni u kabinama Kako se navodi u informaciji Ministarstva spoljnih poslova, od 3.711 osoba koje su bile na brodu na početku karantina, do 13. februara u bolnice je premešteno 265 osoba. Za preostalih 3.446 osoba, postojaće mogućnost da oni stariji od 80 godina, koji budu negativno testirani na virus, mogu izabrati da li će ostati na brodu do kraja karantina, ili će biti premešteni u adekvatni smeštaj obezbeđen od japanskih organa.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Poznato stanje SRBA zarobljenih u KARANTINIMA u Francuskoj i Japanu: NEDELJA presudan dan za neke od njih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2020

Državljani Srbije nalaze se u karantinu zbog opasnog koronavirusa..Od ukupno 14 državljana Srbije na brodu Dajmond Princes (Diamond Princess) u kojem je 5. februara proglašen dvonedeljni karantin zbog koronavirusa, četvoro je u preventivnoj izolaciji, niko od njih nema temperaturu i trenutno se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.