Dačić o nasilju u Ukrajini: Vratite se za pregovarački sto

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o nasilju u Ukrajini: Vratite se za pregovarački sto

BEOGRAD - Predsedavajući OEBS-u, šef srpske diplomatije Ivica Dačić još jednom je pozvao sve strane u ukrajinskom sukobu da se ponovo vrate za pregovarački sto, saopštio je OEBS.Dačić je u telefonskom razgovoru sa specijalnom predstavnicom trilateralne Kontakt grupe, koja ga je izvestila o poslednjim dešavanjima u sprovođenju mirovnog plana na istoku Ukrajine, izrazio nadu da će se članovi Kontakt grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i sve potpisnice sporazuma iz Minska, što pre okupiti u novoj rundi pregovora, navodi se u saopštenju."Pozivam sve strane uključene u konflikt da prekinu sukobe i vrate se za pregovarački sto. Međunarodna zajednica očekuje da potpisnice dokumenata iz Minska poštuju svoje obaveze i otvore put za mirno rešenje sukoba", rekao je Dačić izrazivši potpunu podršku radu Kontakt grupe za Ukrajinu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dačić pozvao na što hitniji sastanak u Minsku

Izvor: Press, 30.Jan.2015

Napori OEBS-a za sazivanje sastanka Trilateralne kontakt grupe i proruskih aktivista sa istoka Ukrajine još nisu urodili plodom, a predsedavajući OEBS-a, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ukazao je, kako je danas navedeno u saopštenju, na značaj tih razgovora i pozvao sve strane...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.