Dačić o incidentu u Sobranju: Živaljević je samo radio svoj posao, nije prekršen nijedan diplomatski protokol (FOTO)

Izvor: BKTV News, 25.Maj.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o incidentu u Sobranju: Živaljević je samo radio svoj posao, nije prekršen nijedan diplomatski protokol (FOTO)

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je danas da pripadnik BIA Goran Živaljević nije prekršio nijedan diplomatski protokol kada je 27.aprila uveče ušao sa demonstrantima u makedonski parlament.

On je rekao da Živaljević nije učestvovao u krivičnom delu, već je samo pratio stanje u Makedoniji.

"Srbija mora da zna kako se ta situacija može odraziti na nacionalne i državni interese. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Međutim, ono što je važnije jeste da te noći nije bilo građana Srbije u Sobranju", rekao je Dačić.

FOTO: Tanjug

On je istakao i da Živaljević nije uradio ništa loše i da ulaskom nije narušio ni Bečku konvenciju ni diplomatske protokole.

"Njegov posao je da informiše o dešavanjima u toj zemlji, kao i da nam javi da li u tim dešavanjima učestvuju građani Srbije", rekao je ministar spoljnih poslova i dodao da zvanični predstavnik BIA u Makedoniji nije u toj zemlji ilegalno.

 "Takođe, voleo bih da Makedonija ima isti odnos prema svim državama, i prema istočnim i zapadnim zemljama koje šalju ljude iz službi bezbednosti", naveo je Dačić.FOTO: Tanjug

On je rekao i da se neki koji su bili "najbrutalniji u upadu u Skupštinu", sada možda kriju u "južnim opštinama" Srbije.

Šef diplomatije je rekao i da je u sredu uveče razgovarao sa makedonskim ministrom spoljnih poslova i da mu on ništa nije spomenuo o Živaljeviću, a da je mandatar za sastav nove vlade Zoran Zaev rekao samo da službe to treba da reše između sebe.

Podsetimo, ambasadorka Srbije u Makedoniji Dušanka Divjak-Tomić pozvana je danas na razgovor u ministarstvo spoljnih poslova te zemlje kako bi objasnila prisustvo savetnika u ambasadi i pripadnika BIA Gorana Živaljevića u parlamentu Makedonije kada su upali i demonstranti, prenose mediji u regionu.

Takođe, mandatar za sastav Vlade Makedonije Zoran Zaev izjavio je da s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem sinoć nije razgovarao o prisustvu Živaljevića u Sobranju.

Goran Živaljević, oficir BIA i savetnik u ambasadi Srbije u Skoplju, bio je 27. aprila u Sobranju tokom upada nasilnih demonstranata.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Incident

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.