Dačić o blokadi Hrvatske: Sitna je to stvar

Izvor: B92, 12.Dec.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o blokadi Hrvatske: Sitna je to stvar

Beograd -- Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da je hrvatska blokada otvaranja poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU sitna stvar.

Kako kaže, to pokazuje neprincipijelnost pozicije kada se blokira ono poglavlje koje nema nikakve veze sa zahtevima koje ima zvanični Zagreb.

"Da li ćemo otvoriti ovo poglavlje danas ili za pet meseci, pa ne mislite valjda da će se Srbija uplašiti ili ugroziti nacionalne interese zbog toga? Sitna je to stvar", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Dačić novinarima.

On je rekao da bi EU trebalo mnogo više pažnje da posveti onom što se dešava u Hrvatskoj.

"Ako je Hrvatska ta koja će da odlučuje o tome da li će Srbija u EU, onda mi je odmah nekako palo interesovanje", rekao je Dačić.

Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a premijer Vučić najavljuje da neće prisustvovati međuvladinoj konferenciji sa EU ukoliko se blokada ne povuče.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: EU treba mnogo više pažnje da posveti dešavanjima u Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Dec.2016

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić prokomentarisao je danas odluku Hrvatske da blokira otvaranje pogljava 26 u pregovorima Srbije sa EU, rekavši da to pokazuje neprinciijelnost pozicije kada se blokira ono poglavlje koje nema nikakve veze sa zahtjevima koje ima zvanični Zagreb..."Da li...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Poslanici o hrvatskoj blokadi, Vučiću,"strategiji durenja"

Izvor: B92, 13.Dec.2016, 16:54

Beograd -- Blokada otvaranja poglavlja 26 u pregovorima o članstvu Srbije u EU bila je tema i u Skupštini Srbije...Poslanici su komenatarisali i odluku premijera Aleksandra Vučića o odlasku iz Brisela...DS je pitala premijera Aleksandra Vučića u čije ime se naljutio i otišao iz Brisela, te da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.