Dačić o Venecueli: Poštujemo principe međunarodnog prava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o Venecueli: Poštujemo principe međunarodnog prava

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija neće menjati svoju poziciju prema Venecueli i predsedniku Nikolasu Maduru, već da će poštovati odluku njihovog naroda i principe po kojima funkcioniše međunarodno pravo.

"Nije pitanje da li mi priznajemo jednog ili drugog predsednika. Mi priznajemo ustav i zakone i poštujemo volju naroda u Veneceuli. Poštovaćemo svaki njihov izbor. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nismo mi ti koji bi trebalo da određujemo ko su njihovi predsednici. To nema veze sa Madurom, već principima po kojima funkcioniše međunarodno pravo", rekao je Dačić.

On je naveo da je Venecuela imala prijateljski odnos prema Srbiji, da podržava teritorijalni integritet i suverenite naše države, da je glasala za KiM na način kako je Srbiji odgovaralo i da bi bilo nekorektno da Srbija igra drugačiju ulogu.

"Mi poštujemo međunarodne principe i međunarodno pravo, Ustav i zakone i pozivamo na dijalog u Venecueli i političko rešenje", rekao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić o Venecueli: Ne menjamo poziciju prema Maduru

Izvor: B92, 19.Feb.2019

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da Srbija neće menjati svoju poziciju prema Venecueli i predsedniku Nikolasu Maduru...Kako je istakao, Srbija će poštovati odluku njihovog naroda i principe po kojima funkcioniše međunarodno pravo..."Nije pitanje da li mi priznajemo jednog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.