Dačić o Tačiju: Ne znaju šta hoće

Izvor: B92, 07.Jan.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o Tačiju: Ne znaju šta hoće

Vicepremijer Srbije Ivica Dačić saopštio je da izjava Hašima Tačija pokazuje da Priština ne zna šta hoće, dijalog ili slepo prihvatanje onog što oni žele.

U situaciji kada je briselski dijalog statusno neutralan, potpuno je besmisleno odgovarati na ovakve Tačijeve provokacije, poručio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnjih poslova.

"Optuživati Srbiju za ekspanzionizam kad se pokušava legalizovanje nasilnog i jednostranog narušavanja njenog teritorijalnog integriteta i kad se skoro svakodnevno govori o velikoj Albaniji, čime bi se narušio teritorijalni integritet još nekoliko zemalja, vrhunsko je licemerje", rekao je Dačić.

On je dodao da se Srbija jasno opredelila za dijalog i stabilnost u regionu, ali izgleda da se naša konstruktivnost u Prištini tumači kao naša slabost.

"Tačiju mora da bude jasno da su prošla vremena kada se sa Srbijom razgovaralo po principu 'uzmi ili ostavi'", rekao je Dačić.

Kosovski ministar spoljnih poslova rekao je danas da Srbija pokušajima podizanja političke galame o navodnim planovima za Kosovo pokazuje da ne može prevaziđe "svoj ekspanzionistički mentalitet iz prošlog veka".

Tači, koji je i zamenik kosovskog premijera, na svom profilu na Fejsbuku je izrazio razočaranje zbog takvog pristupa "susedne zemlje koja pretenduje da postane deo evropske porodice".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.