Dačić o Nemanjićima: Pronašao sam se u seriji!

Izvor: Mondo, 27.Feb.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o "Nemanjićima": Pronašao sam se u seriji!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić povukao paralelu iz scene iz serije "Nemanjići" sa svojim svakodnevnim iskustvima u diplomatiji...

Šef srpske diplomatije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić važi za neposrednog političara, koji svojim neformalnim ponašanjem ume da "olabavi" nekad zategnute situacije ili da "začini" svojim pevanjem.

Nekima se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << to dopada, drugima ne...

Ima trenutaka i razgovora sa pojedinim visokim diplomatama zemalja koje bi rado izbegao. Ali, zbog pozicije koju obavlja ne može.

Gostujući u emisiji "Ćirilica" na Televiziji Hepi, Dačić je prepričao jednu od scena iz serije "Nemanjići", povukavši paralelu sa samim sobom i svojom situacijom i položajem.

"Ne bih da ocenjujem kakva je serija, nisam stručnjak za to. Ali, ima jedna sjajna scena, kad kod Nemanje dolazi glasnik od Barbarose, nemačkog cara, koji se sprema za krstaški rat. Šalje izaslanika da ga pita da li bi ga pustili da prođe tuda. I posilni dođe i kaže: 'Gospodaru, da li dozvoljavate da pristupi nemački izaslanik'?. Nemanja gleda i ćuti, prošlo minut, ovaj opet: 'Gospodaru, da li dozvoljavate...'. Opet ćuti, i posle trećeg puta, Nemanja se oglasi i kaže: 'Ne dozvoljavam!'. Prođe 10 sekundi i Nemanja kaže: 'Jao, što bih voleo da mogu ovako da kažem'. E, u toj sceni sam se pronašao", rekao je Dačić kroz smeh.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.