Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić najavio povratak medicinara iz Nemačke u Srbiju

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za RTS da je u dogovoru sa predsednikom Srbije odlučeno da sutra u Berlin bude upućen avion koji će dovesti srpske zdravstvene radnike u Srbiju.

Priortet su nam deca, učenici, studenti, zdravstveni radnici, bolesni koji su u insotranstvu, neko ko se zadesio na službenom putu, rekao je Dačić i napomenuo da svi moraju da prođu obaveznu zdravstvenu proceduru po dolasku u zemlju.

Dačić je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarano i o letovima za Abu Dabi i Maltu, ali je napomenuo da to nisu urgentne stvari jer niko nije zarobljen na aerodromu.

Radi se o ljudima koji su izgubili radna mesta, kao na Malti, odnosno o turistima kojima su istekli turistički aranžmani, rekao je Dačić i ukazao da Vlada Srbije nije turistička agencija da rešavamo pitanje svakog pojedinačnog turiste.

Mi ne naplaćujemo karte, dodao je Dačić.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dačić: Narednih dana šaljemo avion u Berlin, Abu Dabi i na Maltu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su rešeni najhitniji slučajevi srpskih državljana koji su ostali zaglavljeni u inostranstvu i najavio da će vlada narednih dana poslati avione u Berlin, Abu Dabi i na Maltu..."U narednim danima bi trebalo da budu realizovani letovi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.