Dačić na rođendan partije u Ukrajini

Izvor: Danas, 16.Jul.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na rođendan partije u Ukrajini

Beograd - Socijalistička partija Srbije radno će sutra obeležiti dvadesetpetogodišnjicu postojanja, dok će lider stranke Ivica Dačić tog dana boraviti u Ukrajini u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u, rečeno je Danasu u SPS.

Dijana Vukomanović, šefica poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije, prezicira za naš list da je "petak radni dan, aktivnosti socijalista na svim nivoima od lokalnog do centralnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << su redovne".

- I naš predsednik Dačić je tog dana, kada je rođendan naše partije, angažovan na ozbiljnom državnom zadatku, u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u u Ukrajini. SPS radno obeležava čitavu ovu godinu koja je za nas značajna i simbolična jer delujemo već 25 godina. Mi smo partija dugog trajanja, i za ovh četvrt veka smo najduže bili na vlasti, u poređenju sa ostalim partijama u Srbiji - navodi ona.

Vukomanovićeva poručuje da "partiju čine ljudi i povodom našeg rođendana Dačić će upriličiti svečani skup socijalista, o čemu će javnost biti obaveštena".

SPS je osnovana 17. jula 1990. ujedinjenjem Saveza komunista Srbije i Socijalističkog saveza radnog naroda Srbije. Na čelu sa Slobodanom Miloševićem bila je na vlasti u Srbiji od 1990. e do 2000. SPS je bila u opoziciji do 2008. godine, mada je kao opoziciona stranka podržavala manjinsku vladu Vojsilava Koštunice. Od 2008. socijalisti su ponovo deo vladajuće većine, najpre u vladi Mirka Cvetkovića, a posle izbora 2012. vladu je formirao njihov lider Ivica Dačić, da bi posle izbora 2014. postali partner u vladi Aleksandra Vučića.

Aktuelni predsednik SPS član je stranke od njenog osnivanja. Bio je predsednik omladine i portparol socijalista. Posle petooktobarskih promena bio je član predsedništva, da bi 2006. prvi put bio izabran za predsednika stranke.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.