Dačić na Ministarskom zasedanju OEBS u Bazelu

Izvor: Press, 05.Dec.2014, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na Ministarskom zasedanju OEBS u Bazelu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvuje u Bazelu na 21. zasedanju Ministarskog saveta OEBS, završnom skupu švajcarskog predsedavanja ovom organizacijom.
Ministar Dačić će u svojstvu narednog predsedavajućeg OEBS, pored istupanja u plenumu, imati istupanja i na drugim sastancima i pratećim događajima Ministarskog saveta, kao i susrete sa ministrima inostranih poslova država učesnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << OEBS i zvaničnicima ove organizacije.

Dačić je u više navrata isticao da je predsedavanje Srbije tom organizacijom 2015. godine velika šansa da se država predstavi u svetu kao značajan politički faktor.



Srbija, kako je kazao ranije, svojim iskustvom postkonfliktnog društva koje se uspešno izborilo sa nasleđem sukoba u regionu može značajno da doprinese smirivanju konflikata koji su na agendi OEBS-a, navadeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nema konsenzusa o Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2014

Ministri spoljnih poslova OEBS-a na kraju dvodnevnog sastanka u Bazelu nisu uspeli da postignu konsenzus o ukrajinskoj krizi iako su usvojili niz odluka i deklaracija...Ministarskim savetom koji je večeras završen, označen je kraj švajcarskog predsedavanja OEBS-om nakon čega Srbija od 1. januara...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.