Dačić na Generalnoj skupštini UN

Izvor: RTS, 21.Sep.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na Generalnoj skupštini UN

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boraviće u Njujorku od 21. do 28. septembra 2019. godine, kao član delegacije Republike Srbije koja će učestvovati na generalnoj debati 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
Šef srpske diplomatije će učestvovati i istupati na događajima koji će okupiti brojne svetske lidere, poput Samita o klimatskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << promenama koji organizuje generalni sekretar UN-a, ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja u organizaciji Venecuele i sastanka na visokom nivou na temu "Globalni poziv za zaštitu verskih sloboda" čiji će domaćin biti predsednik SAD Donald Tramp.

Na marginama generalne debate biće održan niz pratećih događaja i sastanaka regionalnih inicijativa na kojima je takođe predviđeno učešće prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.
Od tih događaja najznačajniji su ministarski sastanci Centralno-evropske inicijative, Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, kao i sastanak koji priređuje visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini za lidere sa Zapadnog Balkana.
Učešće na generalnoj debati i nizu drugih pratećih skupova u Ujedinjenim nacijama biće prilika za realizaciju brojnih bilateralnih susreta šefa srpske diplomatije sa visokim zvaničnicima država članica UN-a, koji će biti iskorišćeni za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa i promociju naših ključnih spoljnopolitičkih interesa, posebno u kontekstu pitanja KiM.
Planirani su i susreti sa zvaničnicima i predstavnicima Ujedinjenih nacija, kao prilika da se još jednom istakne značaj koji Republika Srbija pridaje ovoj najvećoj svetskoj međunarodnoj organizaciji, posebno kada je reč o zaštiti našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Nju Jork

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić u Njujorku na genralnoj debati UN

Izvor: B92, 21.Sep.2019

Šef diplomatije Ivica Dačić boraviće od danas do 28. septembra u Njujorku, kao član delegacije Srbije koja će učestvovati na generalnoj debati 74. zasedanja UN...Ministar spoljnih poslova Srbije će učestvovati i istupati na događajima koji će okupiti brojne svetske lidere, sa ciljem predstavljanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.