Dačić na Ekonomskom forumu u Sant Petersburgu imao niz bilateralnih susreta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2021, 11:18

Dačić na Ekonomskom forumu u Sant Petersburgu imao niz bilateralnih susreta

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić nastavio je posetu Ruskoj Federaciji učešćem na Ekonomskom forumu u Sant Petersburgu.

Aktivnosti na Ekonomskom forumu započeo je bilateralnim sastankom sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

Bilateralni odnosi ocenjeni su kao odlični, a ministar Sijarto istakao je da odnos između Srbije i Mađarske predstavlja primer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobre saradnje između suseda.

Sagovrnici su razgovarali o uspešnim procesima vakcinacije u Srbiji i Mađarskoj koji su realizovani zahvaljujući nabavkama vakcina iz više izvora, a koji su omogućili normalizaciju života i privrednih aktivnosti. Održavanje Ekonomskog foruma u Sant Petersburgu pokazuje da dolazi i do postepene normalizacije međunarodnih aktivnisti.

Ministar Sijarto je izjavio da iz Sant Petersburga danas odlazi u posetu Beogradu.

Sa šefom diplomatije Bahreina o unapređenju saradnje

Predsednik Skupštine Ivica Dačić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Bahrein Abdulatif Al Zajanijem na Ekonomskom forumu u Sant Petersburgu.

Ministar Al Zajani preneo je pozdrave Kralja Bahreina predsedniku Aleksandru Vučiću , isitičući da je predsednik Vučić ostavio snažan utisak na Kralja Bahreina prilikom njegove nedavne posete.

Preneo je spremnost Bahreina da radi na unapređenju svih vidova saradnje sa Srbijom, ističući da će tome doprinos dati i otvaranje ambasade u Beogradu na čemu intenzivno rade.

Dačić je potvrdio da i sa naše strane postoji spremnost za jačanje saradnje u svim oblastima, a da je posebno vazno raditi na unapređenju ekonomske saradnje. Kao predsednik Narodne skupštine izrazio je spremnost da radi na uspostavljanju i jačanju parlamentarne saradnje.

Sa ministarkom spoljnih poslova Mongolije

Dačić se tokom Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, sastao sa ministarkom spoljnih poslova Mongolije Batmunhin Batceceg.

Dačić je istakao da su Mongolija i Srbija prijateljske zemlje, ali da nažalost, bilteralni odnosi nisu dovoljno razvijeni i da bi trebalo uložiti napore u njihovo unapređenje, saopšteno je iz parlamenta.

Zato je predložio da se nakon prevazilaženja pandemije organizuju bilateralne posete na svim nivoima.

Dačić je izrazio spremnost da sa svojim kolegom, predsednikom Parlamenta Mongolije, radi na jačanju parlamentarne saradnje, a korak u tom pravcu bio bi razmena poseta.

Batceceg je Dačiću prenela pozdrave predsednika parlamenta Mongolije i saglasila se da postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje, posebno u oblasti trgovine i poljoprivrede.

Mongolska ministarka je čestitala je Srbiji na uspesno sprovedenom procesu vakcinacije i informisala o sitiaciju u Mongoliji, koja je do sada uspela da vakciniše preko 80 odsto stanovništva prvom dozom vakcine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu sa Sijartom

Izvor: Blic, 03.Jun.2021

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić nastavio je danas posetu Ruskoj Federaciji učešćem na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Nastavak na Blic...

Dačić i Korčok: Odlični odnosi Srbije i Slovačke

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2021

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Slovačke Ivan Korčok saglasili su se danas na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu da dve zemlje uz odlične odnose povezuje i iskreno prijteljstvo njihovih naroda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.