Dačić na Bledskom strateškom forumu

Izvor: Press, 06.Sep.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na Bledskom strateškom forumu

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nastavlja danas posetu Sloveniji gde učestvuje na Bledskom strateškom forumu.
Foto:Tanjug
On će u okviru panela posvećenom Zapadnom Balkanu izlagati na temu "Zapadni Balkan: da li je EU i dalje faktor privlačenja?"
Na panelu su učešće potvrdili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i ministri spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, Mađarske Peter Sijarto, Makedonije Nikola Poposki, zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hojt Ji, specijalni izaslanik za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Češke Štefan File i drugi.
Učešće će biti prilika da se na marginama Foruma realizuju bilateralni susreti ministra Dačića sa predstavnicima zemlje domaćina kao predstavnicima drugih zemalja.
Potvrđeni su bilateralni susreti sa zamenikom pomoćnika DS u Stejt Departmentu Hojtom Jiem, parlamentarnim sekretarom u Ministarstvu inostranih poslova Kanade Pamelom Goldsmit-Džons, i ministrom inostranih poslova Makedonije Nikolom Poposkim.
Prvog dana Dačić se na marginama foruma sastao sa državnim sekretarom za evropska pitanja u MIP-u Francuske Arlemom Dezirom.
Takođe, predviđen je susret i s slovenačkim šefom diplomatije Karlom Erjavcem, s kojim će se razmotriti aktuelna pitanja iz bilateralne agende, kao i planirane aktivnosti za naredni period.
Ovogodišnji, 11. Bledski strateški forum, okupiće oko 700 učesnika.
 
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.