Dačić mandatar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić mandatar

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je lider socijalista Ivica Dačić zatražio mandat za formiranje vlade Srbije, i da će parlamentarnu većinu činiti koalicija SPS-PUPS-JS, SNS i URS.

Nikolić je na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za novinare posle susreta sa Dačićem rekao da ga je koalicija SPS-PUPS-JS ubedila da ima parlamentarnu većinu.

"U toj većini biće SNS i URS i verovatno neki drugi predstavnici građana u Skupštini Srbije koji čekaju da najpre ova koalicija obezbedi dovoljnu većinu", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da nova vlada treba da bude mala i efikasna i da odluke donosi dogovorom.

"Danas je Vidovdan, jedan od najvećih praznika u Srbiji i danas Srbija dobija promene", poručio je Nikolić i podsetio da su građani 6. maja na izborima rekli da žele promene, da žele da rade i da žele život dostojan čoveka.

On je ocenio da novoj vladi neće biti lako jer će biti suočena sa brojnim problemima, počev od Kosova i Metohije koje je dosad rešavano tako da se izbegavala odgovornost.

"Mi želimo da preuzmemo odgovornost", rekao je Nikolić i dodao da Srbija ima prijatelje i na zapadu, i na istoku, severu i jugu, kao i da su joj svi susedi jednako važni.

Predsednik Srbije je istakao da put Srbije ka EU ostaje na stabilnom kursu i ponovio da je u razgovorima sa predstavnicima EU rekao da će svaka vlada koja bude formirana ostati istrajna na ulasku Srbije u EU.

Nikolić je napomenuo da je pred novom vladom borba protiv korupcije i kriminala, jačanje ekonomije, izgradnja infrastrukture, preispitivanje privatizacija, reforma pravosuđa i medija, ali i da će jedan od najvažnijih zadataka biti da vrati "srpsku pamet" koja je prethodnih godina otišla iz države.

I lider socijalista je na konferenciji za medije saopštio da postoji načelna saglasnost za formiranje vladajuće većine u Skupštini Srbije.

"U narednim danima sve stranke će se upoznati sa programom kojim bi nova vlada trebala da funkcioniše", rekao je on.

U delegaciji koalicije SPS-PUPS-JS, pored dačića, bili su i lideri Jedinstvene Srbije i PUPS, Dragan Marković i Jovan Krkobabić i potpredsednici socijalista Slavica Đukić Dejanović i Žarko Obradović.

Po pisanju nekih medija, SPS i SNS su ranije već postigle dogovor o raspodeli ključnih resora u budućoj Vladi Srbije, a da još nije poznato ko će voditi Ministarstvo kulture i Ministarstvo za lokalnu upravu i državnu samoupravu.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić poverio mandat Dačiću

Izvor: Blic, 28.Jun.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je mandat za sastav vlade predsedniku SPS Ivici Dačiću. ..- Ubedili su me da su okupili većinu i zatražili nastavak konstitutivne sednice. U vladi će biti SNS, URS i verovatno i neki drugi predstavnici građana u Skupštini Srbije. Vlada Srbije treba da...

Nastavak na Blic...

Dačiću mandat za formiranje vlade

Izvor: Beta, 28.Jun.2012

BEOGRAD, 28. juna 2012. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u četvrtak da je lider koalicije okupljenje oko SPS Ivica Dačić zatražio mandat za formiranje vlade i da ga je uverio da ima veći.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.