„Dačić je Vučiću oslonac“

Izvor: BKTV News, 15.Dec.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Dačić je Vučiću oslonac“

Prisustvo Vučića, a naročito obraćanje delegatima Kongresa SPS, potvrdilo je čvrsto partnertstvo SNS sa SPS, kao i korektne odnose, kaže Orlović.

Analitičar i profesor Fakulteta političkih nauka Slaviša Orlović rekao je, u Vestima TV B92, da je prisustvo i govor lidera SNS i premijera Vučića na Kongresu SPS-a, potvrdilo njegov oslonac i čvrsto partnerstvo u SPS, pre svega u Ivici Dačiću.
Danas se pokazalo da oni imaju veoma korektne odnose, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dodao je Orlović.
On je ocenio da je moguće i da pri rekonstrukciji Vlade Srbije, o kojoj se govori u javnosti, „u partnerstvo uđu i drugi“.
Ivica Dačić izabran je danas aklamacijom ponovo za predsednika Socijalističke partije Srbije. On je bio jedini kandidat za tu funkciju, koju će obavljati naredne četiri godine.
„Demokratija pretpostavlja i zahteva postojanje više kandidata. Međutim, u ovom momentu, svaki protivkandidat Ivice Dačuća bi bio samo simulacija… Zamislite da mu je Aleksandar Antić ili neko drugi bio protivkandidat, sa mnogo manje glasova“, kaže Orlović i dodaje: „Dačić je ovaj Kongres odradio rutinski i overio svoju neprikosnovenost u SPS“.
SPS je pokazala jedinstvo naročito u pogledu liderstva, ocenio je Orlović.
Najavljivana su smanjenja ovlašćenja predsednika stranke, ali efekat je suprotan, kaže on. „Kao da je predsednik partije tražio neku odrešenu ruku za mandat, da ih u narednom periodu vodi… I on je dobio neku vrstu saglasnosti za to da u narednom periodu predsednik sam predlaže potpredsednike i članove rukovodstva“.
Orlović zapaža da su danas, u govoru Ivice Dačića, bile prisutne reči „individualna sloboda“ i „individualna odgovornost“ – koju je ponovio u nekoliko navrata.
„Eksplicitnije se ogradio od politike Slobodana Miloševića, naročito u delu kada je podsetio da je Milošević podržavao Šešelja“, napominje.
„U kadrovskom pogledu već danas se pokazalo kao da hoće da „proluftira deo ustajalog vazduha“ u rukovodstvu partije, samom činjenicom da su od 305 članova Glavnog odbora, izabrana 153 nova člana. Ja verujem da će se ta tendencija nastaviti i da neće neki potpredsednici ostati isti, kao i neki članovi Predsedništva“, ocenjuje Orlović.
„U pogledu odgovornosti dosadašnjih kadrova, desiće se da će se neki, za koje je bilo sumnje, a da su se pokazali kao „čisti“, kao Vladan Zagrađanin, vratiti – kao što su mediji najavljivali“.
„A za neke, za koje se na prethodnom Kongresu smatralo da su „čisti“, a u prethodnom periodu su obavljali nekoliko funkcija, i pokazalo se da su „prljavi“ – verujem da će već izbor potpredsednika, članova Predsedništva, Izvršnog odbora potvrditi nastavak te vrste čišćenja SPS-a i pozivanja na odgovornosti od strane Ivice Dačića“, ocenjuje Orlović.
Izvor: B92
The post „Dačić je Vučiću oslonac“ appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Orlović: Vučiću je Dačić oslonac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2014

Prisustvo Vučića, a naročito obraćanje delegatima Kongresa SPS, potvrdilo je čvrsto partnertstvo SNS sa SPS, kao i korektne odnose, ocenio je profesor Fakulteta političkih nauka Slaviša Orlović za TV B92. On smatra da je prisustvo i govor lidera SNS i premijera Vučića na Kongresu SPS-a, potvrdilo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.